Uitgelicht

Uitgelicht HB
In 2001 is begonnen met het opschrijven van teksten die genoemd zijn “Hemels Brood”
Omdat het er inmiddels zoveel zijn, hebben we besloten om elke week een stukje Hemels Brood uit te lichten.
Deze week is het dit stukje:

Centraal staat Het Hart

Hemels Brood 2389

Als er mensen zijn die je om welke reden dan ook niet met heel je hart kunt liefhebben, zoals Ik bedoel met belangeloos liefhebben, forceer jezelf dan niet, maar geef ze in jezelf aan de liefde van Mijn hart. Zet ze in jezelf in de ware liefde van Mijn hart en laat ze los, in het volle vertrouwen dat Mijn liefde hen op de juiste manier zal bejegenen en handel zelf zo veel mogelijk naar vriendschap. Als je weet dat iemand een leugenaar is, houd daar dan rekening mee, maar veroordeel diegene niet. Laat diegene aan Mijn liefde over, maar houd rekening met zijn aard als leugenaar. Als je het vermoeden hebt dat iemand niet eerlijk is, niet goed voelt in je hart, breng diegene in Mijn liefde en laat hem los. Maar houd er in je handelen, zonder te oordelen, rekening mee.

Want een gevoel in je hart over iemand is een waarschuwing van Mij. Niet om diegene te veroordelen, wel om niet verstrikt te raken in allerlei problemen door diegene. Zou je een dief niet mogen zien als een dief? Je moet hem en elk mens zien zoals diegene is, zoals diegene geneigd is te handelen. Het is wijsheid om daar rekening mee te houden. Het is liefde om diegene niet te veroordelen. Nergens is het liefde om je te laten bedriegen als je hart je waarschuwt. Luister altijd goed naar je hart, want daar geef Ik je in alle eerlijkheid en waarheid advies en daar laat Ik je weten hoe een en ander er voor staat. Jij kunt vervolgens zelf kiezen hoe te handelen.

Dat is je vrijheid. Die kan en zal Ik niet van je overnemen. Neem wat je in oprechtheid ervaart in je hart serieus, veroordeel niemand, raak er niet wraakzuchtig door als iemand je te kort doet. Blijf in vriendschap of ware liefde en handel naar wijsheid, zodat je bedrog doorziet en voorkomt. Want waar je kunt, is het wijsheid uit liefde om bedrog te voorkomen, leugen te ontmantelen, al het afwijkende van ware liefde aan de kaak te stellen, zonder te veroordelen, zonder haat, zonder wrok. Wel in oprechte waarheid, in oprechte betrokkenheid met ware liefde.

Wanneer je ergens niet zeker van bent, kun je het in hart bij Mij brengen, zet het in je hart in Mijn oneindige liefde en wijsheid en laat het los, in de volle overtuiging dat bij Mij alles goed komt, werkelijk goed komt. Blijf bij alles toch ook altijd in je hart luisteren naar het advies wat Ik je geef en neem dat serieus.