Uitgelicht

Uitgelicht HB
In 2001 is begonnen met het opschrijven van teksten die genoemd zijn “Hemels Brood”
Omdat het er inmiddels zoveel zijn, hebben we besloten om af en toe een stukje Hemels Brood uit te lichten.
Deze keer is het dit stukje:

Centraal staat deze keer: Wie ben Ik voor jou?

Hemels Brood 6918

Wie ben Ik voor jou? Ben Ik je vriend, of ben Ik je hoogverheven God, je Schepper, of ben Ik Degene met Wie je alles kunt bespreken?

Alles wat je bezighoudt, alles wat goed gaat en prettig is en alles wat niet zo prettig is, je kunt het allemaal met Mij bespreken en Ik kan je in alle opzichten raad geven. Je hoeft die raad niet op te volgen, je bent vrij, je hebt de vrijheid om je eigen keuzen te maken, en wat je in je vrijheid ook kiest, het verandert niets aan Mijn liefde voor jou.

Er is wel iets dat Ik je wil laten weten bij die vrijheid van keus. Want al veranderen de keuzen die je zelf in vrijheid maakt niets aan Mijn liefde voor jou, je hebt in die vrijheid wel te maken met verleiding tot keuzen die voor jou niet zo goed zijn als ze wel lijken te zijn. Zie, in je vrijheid kun je keuzen maken die je zelf besluit te maken en die goed zijn, ook al heb je die niet met Mij besproken, maar zonder overleg met Mij kun je verleid worden tot keuzen die niet goed voor je zijn, zonder dat je beseft dat ze niet goed zijn. Die kunnen je in onaangename situaties brengen. Het kan zijn dat je gedacht hebt een juiste keus te maken, en soms lijkt het zelfs dat die keus zo moest zijn, maar vervolgens blijkt het een heel andere uitkomst te geven dan je voor ogen had.

Ieder mens heeft verlangens, sommige verlangens worden aan Mij voorgelegd om door Mij aan te voldoen. Maar er zijn ook de meer verborgen verlangens, die mensen zich niet meer zo duidelijk bewust zijn. Juist die verborgen verlangens kunnen je tot het toegeven aan verleiding brengen, zonder dat je beseft dat het misleiding is waaraan je toegeeft.

Kom daarom met alles wat je kiest eerst even bij Mij, leg het Mij voor en Ik geef je Mijn raad. Je blijft vrij om je eigen keus te maken en Mijn liefde voor jou blijft even groot en intens, maar het kan je behoeden voor misleiding, het kan net het verschil maken. Kom met alles even bij Mij, dan komt het altijd goed.