Uitgelicht

Uitgelicht HB
In 2001 is begonnen met het opschrijven van teksten die genoemd zijn “Hemels Brood”
Omdat het er inmiddels zoveel zijn, hebben we besloten om af en toe een stukje Hemels Brood uit te lichten.
Deze keer is het dit stukje:

Centraal staat deze keer: Wees niet bang

Hemels Brood 1709

Wees niet bang voor de weg die je op aarde gaat. Ik ben er altijd bij aanwezig. Mijn liefde is er altijd voor jou. En vanuit Mijn liefde wordt jouw weg gevormd. Vanuit liefde, alleen liefde. Weet je ondertussen wel goed wat ware liefde is? Er zijn veel mensen die angst hebben, angst voor het leven, angst voor andere mensen, angst voor Mij. Als zij zouden beseffen dat hun leven volkomen uit Mijn liefde tot stand komt, zouden zij dan nog zo bang zijn?

Weet je, hun angst heeft geen verbinding met Mijn liefde, met Mij en hoe Ik altijd bij hen ben. Hun angst heeft met henzelf te maken, met hun vrije keus van leven, met hun kleine en grotere afdwalingen van liefde. Ja, Ik weet dat het jullie nog niet lukt, om in volkomen liefde te blijven, Ik weet dat het zelfs nog niet helemaal tot jullie is doorgedrongen, wat in alle werkelijkheid volkomen liefde is. Jullie zwakte daarin draag Ik, draag Ik met liefde. Maar Ik moet jullie ook een beetje laten voelen, wat het verschil is, tussen wel en niet uit liefde handelen. Hoe zou je anders tot het volkomen besef kunnen komen en hoe zou je anders tot een volwaardige eigen keus van ware liefde kunnen komen?

Juist die eigen keus tot het handelen naar ware volkomen liefde, is voor jou en iedereen belangrijk, omdat alleen daarin het volkomen gelukzalige ware leven ligt, in een eigen zelfstandig besef. En geloof Mij, daar ligt werkelijk de grootste gelukzaligheid in eeuwigheid. Die gun Ik je zo van ganser harte, dat Ik er alles aan zal doen om je te helpen die te bereiken. Doe jij er dan ook alles aan en bundel je krachten met Mij, bundel je wil met Mij, bundel je liefde met Mij!